+46 18 65 55 85 Mån-fre 08:30-17:00

Veritas tre tips om ransomware


Ransomware har snabbt blivit ett av de skadligaste näthoten organisationer möter. IT-kriminalitet har blivit en miljarindustri! Var 14:e sekund sker en ransomware-attack. Detta innebär att företag bör skydda sig mot ransomware och samtidigt se över sina planer på att ta backup. Veritas har marknadsledande lösningar som hjälper företag att skapa en strategi för datahantering inklusive hur man skyddar och säkerhetskopierar data och snabbt kan återställa data om olyckan ändå är framme.

1. Förhindra! Skydda den sista försvarslinjen. 

Veritas uppmanar kunder att använda sig av 3:2:1-strategin för att se till att de skyddar den sista försvarslinjen, säkerhetskopian. 3:2:1 betyder kort och gott att kunden ska spara tre kopior av sin data på två olika platser varav en är "offsite" och en "air-gapped". Veritas har lösningar för detta. 

2. Hitta ransomware! Upptäck aktiviteten.  

Det är viktigt att i ett tidigt stadium hitta misstänkt ransomware aktivitet för att snabbt kunna isolera infektionen av virus och därmed ta bort den. På det viset kan du undvika en stor skada på företaget. Med Veritas lösningar kan företag lokalisera ransomware aktivitet.   

3. Återställning. Betala inte lösensumma!  

Om du blir drabbad är nyckeln att snabbt kunna återställa data som blivit kidnappat (stulet) så organisationen snabbt kan återgå till det normala. Veritas är marknadsledande inom säkerhetskopiering och återställningslösningar och hjälper organisationer att snabbt få tillbaka sin information så att företagets verksamhet inte blir störd och så att man kan undvika onödig downtime.

OM INFINIGATE

Infinigate är distributör med fokus på IT-säkerhet. För de leverantörer som finns i vår portfölj erbjuder vi kvalificerad support, utbildning, marknad- och säljstöd. Vi hjälper dig, som är återförsäljare, utveckla din säkerhetsaffär. Du som vill veta mer om IT-säkerhet och inte är IT-återförsäljare är också välkommen att kontakta Infinigate. Vi ger gärna råd och tips kring IT-säkerhet!