+46 18 65 55 85 Mån-fre 08:30-17:00

VAD ÄR SIEM?

En SIEM-lösning (Security Information and Event Manager) har insyn i all aktivitet som sker i din IT-miljö för att identifiera, analysera och reagera på hot. För att möjliggöra en bra analys- och incident procedur är det smart att använda sig av en modern SIEM-lösning. En modern SIEM-lösning ger hantering, integration, korrelation, och analys på ett ställe, vilket gör det lättare att övervaka och felsöka din IT-infrastruktur i realtid från ett enda gränssnitt.

LogPoints SIEM-lösning är marknadsledande

LogPoints SIEM-lösning övervakar de miljarder datainteraktioner som pågår i en organisation varje dag. Det kan t.ex. vara e-post, active directory eller interaktioner i brandväggen. Genom att använda verktyget Big Data-analys, kan LogPoint upptäcka avvikelser och potentiella säkerhetsrisker i din miljö och därefter använda all rådata för att skapa varningar och rapporter som du kan agera efter. Dessa rapporter kan också genereras automatiskt för granskningssyften, vilket sparar tid för företagsledningen.

"LogPoint er en av de klare lederne og leverandørene av SIEM-løsninger. Vi vil være Logpoints verdiskapende distributør i Norge, Sverige og Finland. Samarbeide med LogPoint gjør at vi får ledende SIEM-teknologi i vår leverandørportefølje, og vi ser frem til å styrke posisjonen til LogPoint i markedet og kanalen. LogPoints agressive strategi går hånd i hånd med Infinigate, og sammen med deres lokale team vil vi bringe deres løsninger til markedet, med fokus på cybersikkerhet, compliance, IT-operasjoner og forretningsanalyse"

Thomas Hagelid, Managing Director Nordics, Infinigate

Tre viktiga användningsområden för en SIEM-lösning:

  1. Informationssäkerhet - Ger den information du behöver för att ta action på potentiella säkerhetshot.

  2. Organisatorisk intelligens och effektivitet - Ger en bred analys om organisationens infrastruktur och nödvändig statistik som behövs för att kunna ta rätt beslut.

  3. Compliance - Det blir allt  tyngre compliance krav för organisationer, speciellt för de som har stora mängder data med offentliga uppgifter. Exempel på regelverk organisationer måste efterleva är GDPR, ISO27001 och PSI/DSS( datasäkerhetsstandard för betalningskortindustrin).

Hur kan LogPoints lösningar hjälpa organisationer?

LogPoint hjälper organisationer att få kontroll över de compliance-krav som finns inom en mängd olika områden. LogPoints lösningar är enkla att använda, snabba att distribuera och genererar snabbt värde för kunden. De har färdiga mallar, dashboards och alarm för att du ska kunna komma igång snabbt och enkelt samtidigt som licensmodellen är rättvis och förutsägbar i prissättningen, vilket gör det enkelt att budgetera för kommande år.

Vilka organisationer har användning av en SIEM-lösning?

De flesta organisationerna har användning av Big Data-analys som LogPoint erbjuder. Här är några exempel på vilka typer av organisationer som ofta önskar en SIEM-installation: 

  • Finansiella tjänster som har höga krav på att vara compliance.
  • Organisationer som tar emot kreditkortsbetalning (t.ex. detaljhandel).
  • Organisationer med en stor andel offentlig data, t.ex. sjukhus och lokala myndigheter. 

Infinigate hjälper dig!

Vill du erbjuda dina kunder en marknadsledande SIEM-lösning? Eller kanske du vill lära dig mer om LogPoints SIEM-lösning? Då ska du kontakta oss på Infinigate så hjälper LogPoint-teamet dig! 
sakerhet@infinigate.se
Kontakta oss

OM INFINIGATE

Infinigate är distributör med fokus på IT-säkerhet. För de leverantörer som finns i vår portfölj erbjuder vi kvalificerad support, utbildning, marknad- och säljstöd. Vi hjälper dig, som är återförsäljare, utveckla din säkerhetsaffär. Du som vill veta mer om IT-säkerhet och inte är IT-återförsäljare är också välkommen att kontakta Infinigate. Vi ger gärna råd och tips kring IT-säkerhet!