Infinigate förvärvar Nuvias Group och bygger ett powerhouse inom IT-säkerhet

Simon England, CEO Nuvias och Klaus Schlichtherle, CEO Infinigate


5 juli 2022 - Infinigate-gruppen, europeisk värdeadderande distributör inom cybersäkerhet, meddelar idag att de avser förvärva Nuvias Group’s affärsområde Cyber Security och Secure Networking i Europa. 

Förvärvet förväntas slutföras i det fjärde kvartalet och gör då Infinigate Group till en ännu starkare värdeadderande distributör i Europa med en förväntad omsättning på 1.4 miljarder euro 2023.

Med en större geografiskt täckning och en utökad leverantörsportfölj för SMB,  Enterprise och MSP-marknaden är uppköpet ett stort steg som följer Infinigates plan att växa som en ledande distributör inom IT-säkerhet i Europa.

Infinigate har haft en årlig tillväxt sedan 1996 och nu när två starka VAD (Value Added Distributor)  blir till en förväntar de en årlig tillväxt på över 20%.

Klaus Schlichtherle, CEO för Infinigate kommenterar: Infinigate kommer bli ännu mer relevant och powerful. Vi kommer att stärka vår geografiska position med totalt 21 länder i Europa och med starka leverantörsportföljer som kompletterar varandra skapar vi stora möjligheter för att växa. Att få så många begåvade personer att jobba tillsammans kommer även ge oss nya möjligheter i ett snabbt växande företag.

Simon England, CEO för Nuvias kommenterar: Vi är väldigt exalterade över att förena och kombinera våra tillgångar för att växa och expandera på cybersäkerhetsmarkanden. Båda företagen värdesätter våra anställda som den viktigaste tillgången och nyckeln för ett lyckat samarbete med kunder och leverantörer.”

OM NUVIAS GROUP 
The Nuvias Group is the fast-growing European next generation distributor with a broad range of innovative services and solutions designed to secure customer success and accelerate partner and vendor growth. In collaboration with leading technology suppliers, we specialise in providing security, agility and manageability for clients, networks and cloud technology solutions through an ecosystem of highly skilled channel partners. Discover more at www.Nuvias.com.

Läs hela pressmeddelandet


På bilden syns Simon England, CEO för Nuvias till vänster och Klaus Schlichtherle, CEO för Infinigate till höger.

Om Infinigate

Infinigate är distributör med fokus på IT-säkerhet. Med en portfölj av marknadsledande IT-säkerhetsleverantörer är Infinigates uppdrag är att hjälpa återförsäljare att utveckla sitt säkerhetserbjudande och nå ut med IT-säkerhetslösningar till företag och organisationer.

Infinigates kunskap och stöd uppskattas av partnerkanalen runt om i Europa. I synnerhet eftersom världen digitaliseras i allt snabbare takt och cyberkriminaliteten slår rekord efter rekord. Efter mottot ”making IT security everyone's business” arbetar numera över 1200 medarbetare i Infinigate-gruppen.

Infinigate finns i 30 länder och har kunder i över 50 länder. Huvudkontoret finns i Schweiz. Genom fokus, kunskap och service utöver det vanliga har Infinigate etablerat sig som ledande värdeadderande distributör för cybersäkerhet i Europa.

För mer information välkommen att kontakta: 

Peter Strand, VD, Infinigate Sverige
0708-65 10 38 el. peter.strand@infinigate.se

Anna Ohlström Ferm, Marknadschef, Infinigate Sverige
0708-65 10 23 el. anna@infinigate.se