Infinigate tecknar avtal med deep learning-pionjären Deep Instinct för att bekämpa cyberbrott i Norden

Johan Norén, affärsutvecklare  Infinigate

Värdeadderande distributören Infinigate har tecknat avtal med IT-säkerhetsföretaget Deep Instinct, vars lösning använder patenterad end-to-end deep learning-teknik för att stoppa cyberhot exceptionellt fort.

Infinigates kunskap och stöd för att hjälpa återförsäljare utveckla sitt säkerhetserbjudande uppskattas av partnerkanalen runt om i Europa. Med Deep Instincts innovativa teknologi lägger nu Infinigate till en ”prevention-first” lösning till sitt utbud av säkerhetslösningar. Företagen kommer nu samarbeta i Danmark, Finland, Norge och Sverige.

Affärsutvecklingsansvarig Johan Norén hos Infinigate ser fram emot samarbetet: “Våra kunder är återförsäljare som hjälper organisationer att stoppa cyberbrott. Eftersom vi ser en ständigt ökande ström av cyberattacker som resulterar i allvarliga störningar i organisationers dagliga verksamhet behöver vi lösningar som ger oss ett försprång mot de cyberkriminella. Deep Instincts teknologi är banbrytande och ett utmärkt tillskott i vår portfölj och kan vara ett viktigt komplement till alla existerande säkerhetslösningar.

Under 2021 blev följderna av cybersäkerhetsattacker tydligare än någonsin tidigare. Kostnaderna blev mycket kännbara och samhällsservicen påverkades - många gånger - kraftigt. Vi såg attacker mot kommuner, banker och kritisk infrastruktur. Vi såg attacker mot underleverantörer av IT-system, som i Coop-fallet i somras som orsakade stor skada för verksamheten då deras betalningssystem blivit utslaget. Den lavinartade ökningen av utpressningsattacker gör att fokus har ökat på att hitta metoder för att stoppa attackerna innan de hinner orsaka skada.

Genom ett nytt tillvägagångssätt att stoppa ransomware och annan skadlig programvara kan Deep Instinct stoppa hot exceptionellt fort. Tack vare patenterad deep learning-teknik, en avancerad form av AI, lyckas Deep Instinct stoppa över 99% av okända hot på under 20 millisekunder.

Peter Johansson, säljansvarig hos Deep Instinct: “Vår teknik gör att vi kan stoppa hot innan de utgör en fara och innan de kan orsaka skada. Deep Instinct motar, så att säga, Olle i grind. Jag ser fram emot 2022 och samarbetet med Infinigate för att hitta återförsäljare som vill utöka sitt säkerhetsåtagande och använda Deep Instinct Prevention Platform för att hjälpa sina kunder skydda sig mot cyberattacker.

PRESSKONTAKT
Michael Falk
PR & Communication Advisor
Tel. +46 (0)733 97 46 55, +46 (0)8 410 379 80
michael.falk@agerapr.se

Om Infinigate

Infinigate är distributör med fokus på IT-säkerhet. Med en portfölj av marknadsledande IT-säkerhetsleverantörer är Infinigates uppdrag är att hjälpa återförsäljare att utveckla sitt säkerhetserbjudande och nå ut med IT-säkerhetslösningar till företag och organisationer.

Infinigates kunskap och stöd uppskattas av partnerkanalen runt om i Europa. I synnerhet eftersom världen digitaliseras i allt snabbare takt och cyberkriminaliteten slår rekord efter rekord. Efter mottot ”making IT security everyone's business” arbetar numera över 500 medarbetare i Infinigate-gruppen.

Infinigate finns i 11 länder (Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Österrike, Schweiz, Frankrike, Storbritannien, Nederländerna, Belgien). Huvudkontoret finns i Schweiz. Infinigate täcker därmed över 85% av marknadspotentialen för cybersecurity i västra Europa och har etablerat sig som ledande värdeadderande distributör för cybersäkerhet i Europa.


För mer information välkommen att kontakta: 

Peter Strand, VD, Infinigate Sverige
0708-65 10 38 el. peter.strand@infinigate.se

Anna Ohlström Ferm, Marknadschef, Infinigate Sverige
0708-65 10 23 el. anna@infinigate.se