Infinigate genomför strategiskt förvärv av molndistributören Vuzion


31 augusti 2022 - Infinigate-gruppen, europeisk värdeadderande distributör inom cybersäkerhet, meddelar idag att man förvärvat molnlösningsleverantören Vuzion. Vuzion, med bas i Storbritannien, är en prisbelönt ”Cloud Solution Provider” och ”Microsoft Indirect Provider” som hjälper fler än 600 återförsäljare och över 1 miljon molnanvändare runt om i Europa. Genom förvärvet kan Infinigate erbjuda en unik Secure Cloud-lösning kring cybersäkerhet och molntjänster som gör det möjligt för Infinigates och Vuzions återförsäljare att bättre stötta företag i sin resa mot molnet så att de kan få maximalt värde av sina molninvesteringar och kan fokusera på sin kärnverksamhet.

Förvärvet kommer att accelerera den digitala övergången för både Infinigate och våra kunder. Den tekniska plattformen, kombinerat med kunskap, erfarenhet och investeringar gör att kan vi kan ge ny kraft till värdeadderande distribution för den digitala världen. Under de kommande kvartalen kommer vi att investera i Vuzions kärnverksamhet i Storbritannien och vi kommer att ta fram ett gemensamt tillvägagångssätt för EMEA för att säkra molnet och ta tillvara Vuzions expertis och erfarenhet”, säger Klaus Schlichtherle, CEO hos Infinigate Group.

Det blir allt vanligare att IT-företag erbjuder en prenumerationsbaserad affärsmodell och förvärvet gör att Infinigate kan dra nytta av Vuzions stora erfarenhet av att hjälpa såväl leverantörer som återförsäljare att anpassa sig till och komma igång med den affärsmodellen. Att ha tillgång till Microsoft-kanalen anses som en fördel bland många IT-företag och Infinigate kommer nu att kunna erbjuda lösningar som är bäst i klassen för både cybersäkerhet och molnet.

Det känns spännande att Infinigate, med Vuzions plattform, vår kunskap och unika track record av att hjälpa återförsäljare utveckla sin cybersäkerhetaffär nu kan möta den stora efterfrågan och trycket på lösningar som förenklar och effektiviserar molntransformationen”, säger Peter Strand VD för Infinigate Sverige AB, ett av Infinigate-gruppens 11 dotterbolag.

Vuzions Managing Director, Michael Frisby, som har över 13 års erfarenhet av Microsoft, följer med till Infinigate som Senior Vice President Cloud Services och kommer att driva Vuzions tillväxt i EMEA.

"Vi ser fram mot att vara en del av Infinigate’s nytänkande och dynamiska team" säger Michael Frisby, Managing Director hos Vuzion. "Vårt gemensamma synsätt att sätta människan främst och det faktum att vi delar värdegrund ger oss en stark plattform för att lyckas. Tillsammans kan vi erbjuda mer expertis, bättre service och det hjälper våra gemensamma partners att växa snabbare och säkra sina kunders resa till molnet

I juli månad kommunicerade Infinigate att de avser förvärva Nuvias Groups affärsområden inom cybersäkerhet och Secure Networking. Ett förvärv som väntas slutföras under fjärde kvartalet i 2022 och som kommer att innebära att Infinigate finns representerat i totalt 21 länder. Förvärvet av Vuzion är ytterligare en viktig del i Infinigate-gruppens expansionsplaner.

Läs pressmeddelandet i sin helhet

På bilden syns Klaus Schlichtherle, CEO för Infinigate till vänster, Peter Strand, VD för Infinigate Sverige till höger och Michael Frisby, Managing Director för Vuzion längst ner.

Om Infinigate

Infinigate är distributör med fokus på IT-säkerhet. Med en portfölj av marknadsledande IT-säkerhetsleverantörer är Infinigates uppdrag är att hjälpa återförsäljare att utveckla sitt säkerhetserbjudande och nå ut med IT-säkerhetslösningar till företag och organisationer.

Infinigates kunskap och stöd uppskattas av partnerkanalen runt om i Europa. I synnerhet eftersom världen digitaliseras i allt snabbare takt och cyberkriminaliteten slår rekord efter rekord. Efter mottot ”making IT security everyone's business” arbetar numera över 500 medarbetare i Infinigate-gruppen.

Infinigate finns i 11 länder (Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Österrike, Schweiz, Frankrike, Storbritannien, Nederländerna, Belgien). Huvudkontoret finns i Schweiz. Infinigate täcker därmed över 85% av marknadspotentialen för cybersecurity i västra Europa och har etablerat sig som ledande värdeadderande distributör för cybersäkerhet i Europa.


För mer information välkommen att kontakta: 

Peter Strand, VD, Infinigate Sverige
0708-65 10 38 el. peter.strand@infinigate.se

Anna Ohlström Ferm, Marknadschef, Infinigate Sverige
0708-65 10 23 el. anna@infinigate.se