Hur står det till med förmågan att upptäcka dataintrång?


Ny rapport: “2023 State of the Threat Detection - the Defenders Dilemma”

👉Webinar 26 juli kl. 19.00

Hör mer om rapporten och undersökningen som genomfördes med 2000 IT-säkerhesanalytiker i organisationer med fler än 1000 anställda runt om i världen. Intressant (och skrämmande!) att över 67% av de tillfrågade överväger eller är på väg att sluta sin anställning för att de känner sig otillräckliga!

Anmäl dig till webinar

Analysföretaget Sapio Research har, på uppdrag av Vectra AI, frågat 2000 IT-säkerhetsanalytiker om deras syn på hotdetektion.

Rapporten visar bland annat att: 

  • 71% av analytikerna i SOC (Security Operations Center) medger att deras organisation kan ha blivit utsatt för intrång som de ännu inte vet om
  • Säkerhetsteamen får i genomsnitt 4,484 varningar/larm per dag och 67% av dessa ignoreras. 
  • 97% av analytikerna oroar sig för att missa relevanta säkerhetshändelser och är rädda att de försvinner i mängden av säkerhetslarm

Trots detta tycker majoriteten av de tillfrågade (91%) att deras teknologi för intrångsdetektering är effektiv. Effektiv på vad? Att larma? Här rekommenderar Vectra AI att rätt teknologi skall hjälpa säkerhetsteamen att få mer korrekt information så att personalen kan fokusera på rätt händelse. Att kvaliteten på varningarna är det som är avgörande för att lyckas med sin säkerhetsstrategi, inte kvantitet. 

 Läs rapporten i sin helhet!

Vill du veta mer om Vectra AI?


Här 👇 är några av oss hos Infinigate som är experter specifikt på Vectra. Har du frågor? Välkommen att kontakta oss!

Kontakta Infinigate

Fredde

Jocke

Patric

OM INFINIGATE


Infinigate är distributör med fokus på IT-säkerhet. För de leverantörer som finns i vår portfölj erbjuder vi kvalificerad support, utbildning, marknad- och säljstöd. Vi hjälper dig, som är återförsäljare, utveckla din säkerhetsaffär. 

Du som vill veta mer om IT-säkerhet och inte är IT-återförsäljare är också välkommen att kontakta Infinigate. Vi ger gärna råd och tips kring IT-säkerhet!