Hallå där Martin Soläng regionansvarig för Sophos


Under hösten tog Martin Soläng över som regionansvarig hos Sophos. Martin har många års erfarenhet av att hjälpa kanalen bli framgångsrik och är imponerad av Sophos teknologi och hur komplett säkerhetssortimentet är.

Vilken är framgångsfaktorn för Sophos på den svenska marknaden? 

- Sophos är 100% kanaldrivet. I Sverige har vi mycket kunniga återförsäljare som säkrat företag med Sophos lösningar i många år. I de flesta fall är det en ”end-to-end trust” i hela kedjan mellan leverantör-distributör- återförsäljare och kunden som är en avgörande faktor, där kombinationen av en kommersiell person och en teknisk person spelar en stor roll. Jag kallar den kombinationen ”wingmen” och det är något jag vill fortsätta bygga vidare på. Dessutom vill jag hjälpa till att få in kanalen så tidigt i inköpsprocessen som det går. Det ger oss bättre chans att kunna bredda affären samtidigt som vi hjälper kunden konsolidera sin säkerhet utan att tumma på kvaliteten.

Bredda och konsolidera – hur går det ihop? 
- Många kunder köper ”bara” brandväggar eller ”bara” klientskydd från Sophos. Genom att använda bredare del av vårt sortiment kan kunderna säkerställa att de varken har mer eller mindre säkerhet än de behöver. Sophos manageringssystem, Sophos Central, är det perfekta verktyget för att hantera och övervaka säkerhetsinstallationen. Det blir så att säga en one stop shop för kunderna. I många fall vill kunderna outsourca sin IT-säkerhet till sina återförsäljare och här vågar jag säga att Sophos är marknadens effektivaste och mest omtyckta leverantör när det gäller att leverera säkerhet som tjänst. Alla lösningar manageras i ett molnbaserat allt-i-ett-verktyg för att installera, managera lösningarna, licensiera och rapportera. Det minskar risken hos alla parter samtidigt som man erhåller en flexibilitet i sin affärsmodell och kunderna bibehåller en mycket hög säkerhetsnivå.

Vad vill du fokusera på nu?
- För min egen del vill jag lägga mer tid på att lära känna kanalen och hjälpa till att möta utmaningarna. Vi rekryterar för närvarande fler kollegor och satsar på den nordiska marknaden så jag ser även fram emot fler arbetskompisar. Under hösten har Sophos genomgått ett systembyte vilket innebar ett tillfälligt stopp för alla affärstransaktioner och leveranser. Nu är vi up & running igen och fokus ligger på att vi skall komma upp i samma tempo som tidigare när det gäller svarstider och leveranstider. Dessutom vill jag slå ett slag för Sophos SOC-tjänst som hjälper säkerhetsteam att proaktivt upptäcka, förhindra och analysera IT-attacker. Med unika tillgångar som över 500 000 kunder, varav 18000 MDR-kunder, tillämpning av AI o ML samt 500 säkerhetsspecialister i Europa ligger Sophos MDR långt fram och kan övervaka systemen 24/7 oberoende av vilka säkerhetslösningar som finns på plats vilket sammantaget gör vår lösning svårslagen.

Stämmer det att du springer över 4 mil i veckan?
 
- Haha, ja det stämmer. Löpning är världens bästa sätt att processa information. Under mina pass har jag tid att reflektera och tycker lite ödmjukt själv att jag kommit på briljanta idéer under löprundorna genom årens lopp😊.

Tack för samtalet vi ses snart!

Om Infinigate

Infinigate är distributör med fokus på IT-säkerhet. Med en portfölj av marknadsledande IT-säkerhetsleverantörer är Infinigates uppdrag är att hjälpa återförsäljare att utveckla sitt säkerhetserbjudande och nå ut med IT-säkerhetslösningar till företag och organisationer.

Infinigates kunskap och stöd uppskattas av partnerkanalen runt om i Europa. I synnerhet eftersom världen digitaliseras i allt snabbare takt och cyberkriminaliteten slår rekord efter rekord. Efter mottot ”making IT security everyone's business” arbetar numera över 1200 medarbetare i Infinigate-gruppen.

Infinigate finns med kontor i 30 länder och har kunder i över 100 länder. Huvudkontoret finns i Schweiz. Genom fokus, kunskap och service utöver det vanliga har Infinigate etablerat sig som ledande värdeadderande distributör för cybersäkerhet i Europa.

För mer information välkommen att kontakta: 

Peter Strand, VD, Infinigate Sverige
0708-65 10 38 el. peter.strand@infinigate.se

Anna Ohlström Ferm, Marknadschef, Infinigate Sverige
0708-65 10 23 el. anna@infinigate.se