Tips till TV-soffan: Informationssamhälle eller desinformationssamhälle?


I och med AI-eran har data blivit den nya tidens olja. Mest data = mest makt. Anna Ohlström Ferm, marknadsansvarig hos Infinigate tipsar om IT-intensiva serier som adresserar jakten på data. Intressant, tänkvärt och kanske konspiratoriskt? Går vi från att vara ett informationssamhälle till att bli ett desinformationssamhälle?

Fredagsmys på gång och slut på Netflixserier? 

Dags att damma av soffan, ta fram tekoppen, samla familjen och maratonkolla på dokumentärer! Låter torrt jag vet, men det är värt det. Efteråt har ni samtalsämnen för middagsbordet en hel vecka framöver.   (Nej, nej i min familj är vi INTE trötta på varandra efter en vår av hemskola och arbete hemifrån och har fortfarande m a s s o r att prata om. Men OM vi skulle ha slut på samtalsämnen... ;-) 

Tips till TV-soffan 


Netflix har släppt dramadokumentären ”The Social Dilemma”. Tänkvärt och konspiratoriskt om hur vi övervakas och styrs (?) av sociala medier. Vi tror att vi söker på Google. Men egentligen är det Google som söker oss… 
Hittas här 

SVT Play bjuder på serien ”Dokument utifrån: AI hot eller möjlighet”. Två intressanta avsnitt om hur Artificiell Intelligens påverkar oss. Hot eller möjlighet är frågan. I AI:s tidsålder är data den nya oljan och Kina det nya Saudiarabien. Den som har mest data har mest makt. 
Hittas här 

SVT Play ”Vem är rädd för Huawei”. Spännande dokumentär om Kinas jakt på att bli störst och först på 5G. Men anklagelserna om att tekniken innehåller bakdörrar som möjliggör spionage för Kinas räkning sätter käppar i hjulen…eller? 
Hittas här 

The Net, drama från 1995. Sandra Bullock gör huvudrollen som datoranalytikern Amanda Bennet. Hon snubblar över en hemlig operation där myndighetspersoner övervakar och skapar kaos i samhället genom att manipulera data. För att sätta stopp för hennes avslöjande stjäl skurkarna Amanda Bennets identitet vilket vänder upp och ner på hennes liv. 
Hittas här (kan hyras) 

Trevlig titt & vänliga hälsningar 

Anna Ohlström Ferm 
Marknadsansvarig  hos Infinigate Sverige AB 


Om Infinigate

Infinigate grundades 1996 och var då den första värdeadderande distributören i Europa som fokuserade enbart på internetbaserade lösningar. Sedan 2002 har Infinigate koncentrerat sig på distribution av IT-säkerhetslösningar för att skydda nätverk, data och applikationer.

Infinigate fokuserar sitt erbjudande på nytänkande och marknadsledande lösningar som kräver kunskap och expertis. Produktportföljen kompletteras av ett brett serviceerbjudande inom sälj, teknik, marknadsföring och utbildning.  

Infinigate har verksamhet i 11 europeiska länder (Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Nederländerna, Norge, Schweiz, Storbritannien, Sverige, Tyskland och Österrike). Moderbolaget är baserat i Schweiz.

För mer information välkommen att kontakta:  

Peter Strand, VD, Infinigate Sverige 
0708-65 10 38 el. peter.strand@infinigate.se  

Anna Ohlström Ferm, Marknadschef, Infinigate Sverige 
0708-65 10 23 el. anna@infinigate.se