Fråga dina kunder om IT-säkerhet


Om inte du frågar kunden är det troligt att någon annan gör det. Cyberkriminella ligger inte på latsidan och det gör inte vi heller. Infinigate tipsar gärna och hjälper dig som är IT-återförsäljare att utveckla din IT-säkerhetsaffär. Så att du blir den som hjälper dina kunder säkra sin verksamhet med rätt lösningar. 

 Vill du planera för att växa din IT-säkerhetsaffär står vi på Infinigate redo!

Kontakta Infinigate


Tips på frågor & konversationsstartare till kundbesöket


▶️ Vilka är era största utmaningar när det gäller hanteringen av företagets information?

Arbetar de i molnet eller i en hybrid miljö, finns de på många olika geografiska platser, finns många anställda med olika behörighetsbehov, är användarna spridda och mycket på resande fot? Hur tänker de kring grundläggande säkerhet som brandväggar, klientskydd, med mer?

▶️ Hur jobbar ni kort- och långsiktigt med IT- och informationssäkerhet på ert företag?

80% av svenska företag har utsatts för cyberangrepp under senaste året. Cyberbrott drar in mer pengar än knarkhandeln. Är IT-säkerhet en ledningsfråga? Har de tillräckligt med resurser för att hinna? Är det viktigt att vara i framkant när det gäller IT för att kunna hantera verksamhetens kärnverksamhet?

▶️ Hur involverar och utbildar ni er personal kring IT-säkerhet?

Den mänskliga faktorn och systemfel ligger bakom de flesta IT-incidenter i Sverige. Alltså är utbildning en framgångsfaktor för att minska cyberbrott.


▶️ Finns en backup plan om olyckan är framme?

Var fjärde sekund sker en ransomwareattack. Ransomware har snabbt blivit ett av de skadligaste näthoten. Finns en plan för att klassificera information, ta backup, snabb återställning av information? Hur stor skada tar företaget om information kommer på avvägar?

▶️ Vad är viktigast för er när det gäller samarbetspartner för IT-säkerhet?

Är du och kunden en match made in heaven? Kan du hjälpa med allt eller saknar ni kompetens eller resurser? Ingen fara! Vår bransch utvecklas varje sekund. Ingen förväntas vara bäst på allt. Var öppen för att liera dig med rätt kunskapspartner (Infinigate :-) och nätverka kring IT-säkerhet. Var öppen med kunden så blir det win win!

Om Infinigate


Infinigate är distributör med fokus på IT-säkerhet. För de leverantörer som finns i vår portfölj erbjuder vi kvalificerad support, utbildning, marknad- och säljstöd. Vi hjälper dig, som är återförsäljare, utveckla din säkerhetsaffär.

Du som vill veta mer om IT-säkerhet och inte är IT-återförsäljare är också välkommen att kontakta Infinigate. Vi ger gärna råd och tips kring IT-säkerhet!